Utolsó nyári kiruccanás, és a napelem rendszer

Hogy mi köze is van egymáshoz, mindjárt elmesélem hogy mindenki megértse. A tegnapi nap volt az utolsó a nyári szabadságokat illetően, így ki is használtuk a gyerekekkel.

A kiruccanás

Persze mi másra is vágyhatna két kisgyerek a nyár kellős közepén, minthogy elmenjen fürdeni valamerre. Sokat gondolkoztunk, és persze a gyerekekkel is megbeszéltük, hogy mihez lenne kedvük. Szerencsére nem csak én, hanem a párom is szabaddá tudta tenni magát erre a napra, így igazán családi programot lehetett szervezni. Nem is bánom, hiszen hamarosan itt az iskola, és addig már nem igazán lesz lehetőségünk sehová sem menni. Persze nem olyan egyszerű a munkától elszakadni, még ha csak egy napról is beszélek. Vannak időszakok, és ez most olyan, amikor annyi munka van, hogy szinte 24 órán át bent lehetne lenni. Aztán meg van olyan, hogy unalmasabb, lassan megy az idő. Ilyenkor az internetet szoktam böngészni, néha ezt az oldalt nézegetem, itt mindig vannak hasznos cikkek.

Mint ahogy fent is említettem, a gyerekek fürdeni szerettek volna. Mivel tőlünk majd 50 kilóméterre van a Balaton, így kézen fekvő volt, hogy oda fogunk lemenni, és persze ott is van kedvenc helyünk.

Az úti célunk így meg is volt, már az indulás előtt egy héttel. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek mennyire be voltak zsongva, hogy minél hamarabb elteljen az a pár nap.

A várva várt nap

Nem igazán készültem semmivel, mert megbeszéltük Balázzsal, hogy majd lent eszünk valamit, amikor éhesek leszünk. Innivalót csomagoltam csak az útra, hogy legyen a gyerekeknek, azon kívül semmit.lake-balaton-1199940_640

Az általános fürdő eszközöket már előző este összepakoltam, így csak reggel felkeltünk, reggeli, és már el is indulhattunk.

Szerintem a gyerekek alig aludtak az éjjel az izgalomtól, hogy végre újra fürödhetnek majd a Balatonban.  Az időjárás is szerencsére kegyes volt hozzánk, hiszen már reggel ragyogóan sütött a nap. Bevallom, hogy a hétvégén egy kicsit megijedtem, hogy mi lesz ha rossz idő lesz majd, mert ugye nálunk 2 napig esett az eső, de aztán a következő hét közepére kitisztult teljesen, és a víz is vissza tudott melegedni. Szóval, semmi nem állíthatott meg bennünket.

Alig értünk oda, de a gyerekek már fürdeni is akartam. Persze ők könnyen voltak, hiszen indulás előtt felvették már a fürdőruhát, és abban jöttek. Én nem akartam, hiszen 2 éve alakítottak ki jópofa öltözőket a strandon, így már könnyen és gyorsan meg lehet oldani.

A repülős élmény

Már pár órája lent voltunk, és kellő képen kiszívott bennünket a nap, így úgy döntöttünk, hogy ebédelünk. A gyerekek nincsenek oda a halért, így ők inkább lángost ettek, mi pedig egy szép nagy adag hekket kértünk.

Alig hogy leültünk enni, megjelent egy repülő felettünk, és egyszer csak számtalan papírt szórtak ki az ablakon. Miután a repülő közben haladt, így egy csíkban jöttek a papírok lefelé. A gyerekek mintha csokit dobtak volna le, úgy örültek neki, és próbálták a papírokat elkapkodni. Napelem rendszer reklám volt. Azt hiszem jobbat ki sem lehetett volna találni. Ha a parton végig szórja, egyszerre jut el több emberhez a hirdetésé, még ha drága is a repülő miatt.

Csodás napot töltöttünk együtt. Majd hat óra volt mire elindultunk hazafelé. A gyerekek teljesen kitikkadtak, a levegő, és a víz hatására. Otthon, senkit sem kellett altatni. Mindent összevetve, nagyon jól sikerült a nyár utolsó kiruccanása.