Riasztóval a házat; megfelelő autóshordozóval a gyermekem védem

A házat nem hagyom el úgy, hogy ne riasztom be. Nem hagyom a kocsit úgy a parkolóba, hogy automatikusan be ne nyomjam a riasztót. Az ember egyre többet tesz a biztonságért. Sokkal egészségesebben táplálkozom, sokkal biztonságosabb közlekedési módszereket választok, azaz olyan autót veszek, amiben nem kell féltenem a családom épségét.

A saját, a családom és a gyermekem biztonságáért is rengeteget teszek, így úgy döntöttem, hogy egy új autóshordozót veszek.

Emlékeztek, mikor megjártam a babkocsi vásárlással? ( a cikket ide kattintva érhetitek el) Akkor, kezdő anyukaként még fogalmam sem volt róla, hogy hogyan érdemes babakocsit választani, arról meg végképp fogalmam sem volt, hogy honnan vegyek babakocsit. Nagyon sokat segített volna a cikk, amit ma, autóshordozó keresés közben találtam.

Sajnos hallottam egy elképesztően szörnyű balesetekről az egyik kollégámtól, ami arra sarkalt, hogy hiába vettem a múltkor egy full-extrás babakocsit, alaposan gondoljam át, milyen autóshordozó lesz a kocsi hátsó ülésén.

A volt kollégámmal találkoztam, ő már egy kissé idősebb férfi, a lányának talán egy fél évvel előttem születhetett gyermeke. Hazafelé tartottak a vásárlásból a kicsivel kettesben. Éppen túl voltak a gyerekszoba festésén, a kocsi csomagtartójában pedig benne hagyták a festékes dobozokat. A történetünk szempontjából ez azért fontos, mivel a melegben a festékek egyszerűen felrobbantak hátul, azaz hatalmas zajjal lerepedt a teteje. A sofőr, azaz a kollégám lánya ettől annyira megijedt, hogy félrerántotta a kormányt, azt hitte, az autóban robbant valami, és nekiment a szalagkorlátnak. Nagyon csúnya baleset volt, a lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba (szerencsére maradandó sérülések nélkül felépült) , és a kisbabának gyakorlatilag semmi baja sem lett! Igazi csoda volt, de annyira jó autóshordozó volt a kocsiban, hogy az teljesen megvédte mindentől. Azon kívül, hogy az egyterű csomagtartó miatt festékes lett, abszolút semmi baja nem lett. Annyira erősen tartotta őt az autóshordozó, hogy nem esett ki, gyakorlatilag minden sérülés nélkül megúszta az amúgy borzalmas balesetet. Ha nem vettek volna olyan jó hordozót, lehet, hogy tragédia lett volna a baleset vége.

Ezen a történeten felbuzdulva döntöttem úgy, hogy nem ezen fogok spórolni, hiszen nekem a kisbabám épsége a legfontosabb dolog a világon, ezért jobban beleástam magam a kutatásba. Sikeresen találtam is egy oldalt, ahol rengeteg autóshordozó kapható. Ez az oldal, amire már utaltam, itt találtam a cikket arról, hogy hogyan célszerű kiválasztani a babakocsit. Amikor elkezdtem ezt az egész szülősdit, nagyon hasznos lett volna az a cikk, de már mindegy. Hiszen a saját kárán tanul az ember!

Mindenesetre úgy néz ki, hogy az emberek kezdenek rájönni, hogy mennyire nehéz is egy kezdő anyuka élete, és ez az oldal (név szerint az ajandek.varazslo) is igyekszik a lehető legjobb ötleteket és tippeket adni a kezdő szülőknek ahhoz, hogy valahogyan kiigazodjanak a rengeteg babakocsi, baba felszerelés között.

Az oldal egyébként alkalmas arra, hogy egy megadott szempontok alapján jellemzett személy számára segítsen megfelelő ajándékot találni. Vagyis, erre találták ki, illetve blogbejegyzésekkel segít választani a tudatlan anyukáknak, ha babakocsiról, vagy bababútorokról, játékokról van szó. Más témában is írtak, például olyan ajándékválasztási tippeket szedtek össze, mint például „ajándék kávéimádóknak” „bébitaxi olcsón és okosan”. De én mégsem ajándékvásárlásra használtam az oldalt. Miután átnyálaztam a cikket a babakocsikról, máris sokkal okosabb lettem, ugyanis több áruházat is felsorakoztattak, amikben babakocsikhoz kapcsolódó felszereléseket lehet vásárolni. De ez nem minden! Az ajándékvarázsló keresőjébe beírtam, hogy autóshordozó, és az oldal összeszedte nekem a legtöbb autóshordozót az internetről.

Ezeket árral együtt feltüntetve kilistázta a találatok között, így nem kellett minden egyes oldalt külön végig néznem, minden autóshordozó egy lapon jelent meg, mindegyiknek láttam az árát, és mikor rájuk kattintottam, akkor vezettek át a webshopra, ahonnan az való. Így nem kellett minden egyes webshopot végig néznem ahhoz, hogy megtudjam, melyik mit árul, hanem minden hordozót láttam egy helyen, árral és képpel, így nem kellett mindenhonnan egy kedvencet választanom és aztán azokat „versenyeztetnem”, csak kiválasztottam mind közül azt a kettőt, ami nekem tetszik.

Az autóshordozókon, mint a már veletek megosztott történetből is látszik, nagyon sok minden múlik. Szerintem az a legfontosabb, hogy az autóshordozó kellően tartson, a babát egy nagyon fejlett biztonsági öv rendszer tartsa az autóshordozóban, de szükség esetén a technikáját ismerve hamar ki is lehessen szedni az autóból.

Hiába vezetek egy biztonságos kocsit, biztonságosan, sajnos az utakon a családom épsége nem csak rajtam, habnem sokszor másokon, vagy éppen a környezeten múlik. Nagyon figyelek mindig, mikor autóba ülök, de nem érzem teljesen biztonságosnak, ha nem vagyok abban biztos, hogy a kisgyermekem is biztonságban van hátul. Hiszen, ha azért mindent megteszek, hogy ne lopják el az autómat, akkor igazán nem nagy dolog azért is mindent megtenni, hogy egy esetleges baleset során a gyermekemet a lehető legjobban megvédje az autóshordozó, a felszerelés és a biztonsági rendszer.

Pont ezért néztem át alaposan a honlap nagyon is széles kínálatát, kapásból ki is szűrtem azokat, amik nem feleltek meg az elvárásaimnak, majd a legbiztonságosabbnak tűnők közül rendeltem meg azt, amelyik a legszimpatikusabb volt.

Nem kevés időt sikerült megtakarítanom ezzel az oldallal, nem nekem kellett minden oldalt egyenként végig böngészni, hanem csak a találatokat néztem át. Akinek kisgyereke van, az tudja, hogy ez milyen sokat jelent, Talán csak pár percet nyertem vele, de egy kisgyerekes anyuka számára ez a pár perc is érték, hiszen csak akkor jut ilyesmikre időm, mikor a csemetém alszik. Sokan azt hiszik, hogy a szülők dolga egyszerű, de egy anyuka nem csak napi 8 órában anyuka, hanem napi 24-ben felelős a gyermekeiért, a családjáért úgy, hogy közben a mindennapos teendőit sem hanyagolja el csak azért, mert egyel többen lettek.

Amióta megvan az új autóshordozó, sokkal nagyobb a biztonságérzetem, tudom, hogy a gyermekem „jó kezekben” van. Sokkal több ilyen oldalra lenne szükség. Nagyon megkönnyítette a dolgomat, a választást, és elképesztőnek tartom, hogy egy ilyen high-tech autós hordozót egy pár kattintással meg tudtam rendelni, és pár nappal később már az ajtóm előtt is volt, és használhattam is azt.

Mindenki, akinek gyereke van, gondolkozzon el rajta, hogy mi lenne, ha egy ehhez hasonló, szörnyű baleset történne vele és a családjával, akkor vajon mit tenne az az autóshordozó, kellő védelmet nyújtana-e a gyerek számára. És ha nem a válasz, akkor érdemes körbe nézni, hogy mit lehet tenni az úgy érdekében. Mert én is inkább veszek egy drágább hordozót, csak legyen jó, mint egy olcsót, ami ki tudja, mire lesz elég.