Riasztók, védelem, biztonság, ablakszigetelés és hatásai az életre

Számomra mindig is fontos volt a biztonság az élet minden terén, a hétköznapok sokaságában és egyszerűen mindenhol. Persze néha ki kell próbálni új dolgokat, néha jó veszélyesen élni, hiszen a tiltott gyümölcs mindig édesebb, de akadnak, mert adódnak olyan helyzetek, kivételek az életben, amikor jobb, ha az ember biztonságban van, biztonságos körülmények között.

Eredetileg építészmérnök voltam, de mostanra úgymond specializálódtam az ablakszigetelésre és a riasztókra. A riasztók és hasonló biztonságvédelmi berendezések igen nagy árfekvésekben, áringadozásokban érhetőek el a piacon, vannak olcsóbbak és természetesebb drágább termékek, berendezések. Az ablakszigetelés árak manapság egyre kedvezőbb, barátságosabb árakon elérhetőek az aktuális kínálatokban. Így bátran ajánlom mindenkinek, szerintem mindkettő teljesen megéri, csak forduljanak bizalommal hozzánk, vagyis hozzám hasonló riasztó berendezésekre szakosodott munkásokat és szigetelőket.

A riasztóknak szerintem kicsit egyértelműbb funkciójuk van, de azért elmondok párat, amik lehet, hogy az embernek nem jutnának eszébe, de hasznosak mindenkép.. Például nem csak azt tudja egy riasztó érzékelni, ha valaki belép a ház területére, hanem azt is, amikor kimegy onnan. Ez által például akár azt is meg tudjuk akadályozni, hogy kiszökjön a kutya, mert a berendezés azonnal jelzést ad, ha valami nem várt mozgást érzékel egy bizonyos területen. Egyénileg állítható, beállítható. Vannak kamerás rendszerek, hő érzékelő, mozgásérzékelő, hangérzékelő, mikrofonos és egyéb hullámokat és rezgéseket is észlelő felszerelések, mind mind csupa hasznos, egyedi, minőségi és természetesen, ami az alapvető biztonságvédelmi funkciókkal, amikre az embernek igénye lehet, hogy biztonságban érezze magát és, hogy tényleg abban legyen. A legtöbb berendezés azonnal tud jelezni a rendőrségnek is természetesen. Amit csak el tudunk képzelni.

Az ablakszigetelés szintén hasonló funkciókat is tud magába foglalni. Egy ilyen a sok közül, hogy ő se enged valakit kimenni, a meleget a szobából. Ugyanakkor a hideg sem tud besurranni, legalábbis nem az ablakokon át, mert azok úgy fel vannak szerelve, jó szigeteltek, hogy nem eresztik át a nem várt meleg, illetve hideg hőmérsékletet. Mindezek mellett még biztonságot is ad, hiszen a vastag üvegeknek köszönhetően például egy kő darabbal nem lehet, mondjuk ki bátran, hogy lehetetlenség áttörni őket. Nyáron nem lesz melegünk, télen nem fázunk és még focizhatunk is az ablak előtt, mert a focilabda semmilyen kárt nem fog tenni abban a szép kis üvegfelületben.

Így építészmérnök végzettséggel nagyon nagyon fontosnak tartom, hogy a való életben tényleg valósítsuk meg a rajzainkat, terveinket és ne csak tervezzünk, alkossunk is mellette igazán értékes, kézzel fogható dolgokat.

Mindezek mellett még van egy hobbim, ami már már szintén kezd a foglalkozásommá válni. Kertész vagyok, fát nevelek, virágot ültetek, öntözök, locsolok, tervezek. Ezen a területen is vannak olyan riasztó berendezések, amik kevésbé fájdalmasak, mint például a sok villanypásztor, amit a legtöbb ember használ a vadak és egyéb más állatok távol tartása végett. Manapság ez már megoldható olyan riasztókkal, amelyek hangjelzéseket küldenek az állatnak, mai elijeszti őt onnan és így nem fog kárt tenni a termőföldben, veteményben és a szép sziklakertben, a gyönyörű virágokban. Megmarad a zöldség, a gyümölcs az udvaron, a kis házi kedvencünk nem fog kárt tenni benne, ne aggódjunk emiatt többé, mert van megoldás.

Emellett természetesen vannak olyan üvegházak is már jelen, az országban is egyre terjedőbben, amik szigeteltek, így megint csak ajánlani tudom a szigetelést, hiszen ez által egy olyan környezetet, természetesnek ható közeget teremthetünk a növényeink és ültetvényeink számára, amitől sokkal jobban érzik magukat, gyorsabban nőnek, fejlődnek ki, érnek be a gyümölcsök. Idő és egyben pénztárca takarékos megoldás is ez, hiszen, a szigeteléssel sok egyén kifejlesztett eszközt nem kell beszereznünk, amik segítenék a növények és termések növekedését. Egyszerűen csak bízzuk rá a szigetelt falak gondjára a dolgot és megoldják maguktól a piszkos munkát.

Így legyen szó riasztóról, ablakszigetelésről, esetleg a kertben adódik valami, csak keressenek engem, vagy a hozzám hasonló több oldalú és precíz, megbízható szakembereket, hogy biztonságot, melegséget és gyönyörű virágokat, parkot varázsolhassunk otthonukba. Nekünk is megéri jót tenni másoknak és akik élnek is ezekkel a lehetőségekkel, ők is boldogok lesznek a végeredményt látva.

Én hálás vagyok, hogy olyanokkal foglalkozhatok, amiket szeretek és mindenkinek kívánom, hogy ugyan így ,,járjon” az életben, hogy sikerüljön neki. Nem számít milyen diplomád van, vagy, hogy van- e egyáltalán, a lényeg, hogy olyat csinálj, amit szeretsz. Sosem gondoltam volna, hogy például az ablakszigetelés tesz engem boldoggá, de más meg festeni szeret. Hát indítsd be a belső riasztódat és cselekedj azonnal!

Ha tetszett a cikk és szeretnél még hasonlóan érdekes történeteket olvasni, érdekes információkat megtudni, akkor bátran ajánlom a következő cikk elolvasását! Jó szórakozást hozzá! http://crowhungaria.hu/munkam-soran-sok-erdekes-dologgal-talalkozom/