Riasztó póló egyedileg tervezve?

Csoportvezető vagyok egy riasztóberendezéseket gyártó cégnél, így a napi feladataimat nem elsősorban a riasztórendszerek ellenőrzése és a karbantartás megszervezése teszi ki, hanem a csapatom felügyelete. Csoportvezetőként fontosnak tartom, hogy a csapaton belül megfelelő legyen a csoportdinamika, mindenki tudja, hol a helye, meddig terjed ki a felelősségi köre. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetek arra is, hogy az embereim tisztában legyenek azzal, kinek mi az erőssége, hogy tudják, probléma esetén kihez tudnak fordulni segítségért, és egyáltalán, hogy merjenek kérdezni. Ehhez viszont egy összetartó csapat és megfelelő hangulat szükséges – hiszem ugyanis, hogy ha az ember nem érzi jól magát, megnyomorítja a munkahelyi közeg akár egy rossz közösségi morál, egy rossz főnök, vagy az egyenlőtlen feladatelosztás, esetleg az irreális elvárások miatt, az a produktivitást is visszaveti, és a cég sem fog jól járni. Éppen ezért a munkahelyemen támogatok minden olyan kezdeményezést, ami a csapatépítést és a munkahelyi well-being-et szolgálja, sőt, sokszor magam szoktam ilyen ötletekkel előállni.

Történt a múltkor, hogy Halloweenhez közeledve arra gondoltam, az év végi legnagyobb hajrá előtt elviszem a csapatot még egyszer utoljára feltöltődni egy kicsit. Igazi nagyfiús csapatépítő programot találtam ki, szabadulószobába mentünk ugyanis. Az ötletet prezentáltam a menedzsmentnek is, szerencsére támogatóak voltak ezzel kapcsolatban. Sőt, nagyobb költségvetést kaptam rá, mint amire számítottam, ezért úgy döntöttünk, a fennmaradó összegből egyen pólókat készíttetünk magunknak az eseményre, hogy még inkább a magunkénak érezzük az egység erejét.

Szerencsére kreatív csapatban dolgozom, így egyértelműen a hagyományos pólórendelés helyett egyedi megoldásban gondolkodtunk. A Lolmarkt csapata póló tervezésben verhetetlen, így most is hozzájuk fordultunk segítségért. A weboldalukon rengeteg nagyon jó ötlettel lehet találkozni, végtelen lehetőségeket kínálnak női és férfi pólók tervezéséhez, illetve pulcsik készítéséhez is. Az ötleteléshez mi is először a tematikus katalógusukat néztük meg, és ami mindenkinek megtetszett, hogy lehetőség van foszforeszkáló mintát és/vagy feliratot is nyomtattatni a pólókra. Ezért megbeszéltük, hogy a Halloween jegyében biztosan kihasználjuk ezt a lehetőséget – ez után pedig elszabadult a képzeletünk, így igazán menő és félelmetes Frankeinstein, Joker, és zombi minták készültek.

A póló tervezés után az ügyfélszolgálathoz fordultunk segítségért: e-mailben elküldtük a Lolmarkt-nak a terveinket, és néhány órán belül kaptunk rá egy egyedi árajánlatot, ami szerencsére a mi költségkeretünkbe is belefért, így elfogadtuk. A srácokkal még összegyűjtöttük a méreteket (itt viszont figyelni kell arra, hogy a Lolmarkt pólói a sztenderd, áruházakban kapható pólókhoz képest picit bővebbek), és el is küldtük az igényünket. A kész pólók pedig néhány nap alatt az irodánkban landoltak, GLS futár szállította ki a rendelésünket. Miután kézhez kaptuk és kibontottuk a csomagunkat, örömmel konstatáltuk, hogy igen jól sikerült a póló tervezés, és valóban úgy néztek ki az elkészült darabok, ahogyan megálmodtuk őket. Azt pedig már mondanom sem kell, hogy a csapatépítő is nagyon jól sikerült, így újult erővel vetettük bele magunkat, hogy az év hátralevő részébe még beletegyük, ami tőlünk telhető.