Mit kell figyelembe venni, ha buszt rendelek

Szerző: | december 21, 2014

coach-384719_1280

Sokszor nem is gondolkodunk azon, mire is kell figyelnünk, ha autóbuszt rendelünk?!

Te tudod milyen szempontok alapján érdemes dönteni?

Milyen buszt válasszunk

Minden attól függ, hogy hányan tervezzük az utazást, ettől függően érdemes a busz nagyságát kiválasztani. A 16 fős kisbusztól, a nagy, 72 fős buszig tudunk válogatni. Azért érdemes egy-két helyet függőben hagyni, és nem pont kiszámolni a helyeket, hiszen, ha szükséges, akkor legyen plusz hely inkább.

A kényelem is fontos

Ezek a buszok, már nagyon modernek, és a felszerelésük is. Sok extrával vannak felszerelve, mint a tv, hűtő, kávéfőző, klíma, de a nagy buszok, már mellékhelyiséggel is rendelkeznek, így akinek szükséges, el tud menni, anélkül, hogy meg kellene állni a busznak. Ez nagyon praktikus egy hosszabb útnál, hiszen a vezetők vezetési idejét is figyelembe kell tartani. Persze hosszabb útnál úgy kell tervezni, hogy két sofőr mindenképpen szükséges.

Hosszabb út során a tévénézési lehetőség is praktikus, hiszen az is jó unaloműző a hosszú út során.

Persze gyerekek esetében azért a szülőknek is fel kell készülnie, hogy adott esetben valamivel le tudják kötni a gyermekek figyelmét.

Hogyan rendeljünk buszt

Az autóbusz rendelés során sok információt kell majd megadnunk a megrendeléskor. Mindenképpen szükség lesz a pontos kiindulási, és a célállomásra, ha közben meg szeretnénk állni valahol, vagy ha több úti célunk van.

Ha a busz autópályát érint, vagy olyan útvonalat, amely fizetős, az a mi számlánk lesz, ezzel mindenképpen kalkulálnunk kell. Vagy ha több megállóhely van, akkor a busznak a parkolását is meg kell oldani, és ha nem találunk csak fizetős helyet, akkor az is plusz költséggel jár. De ezt a megrendeléskor, mikor az útvonalat tervezzük, úgy is felvilágosítanak minket.

Milyen plusz költségek merülnek fel

Minden attól függ, hogy hány napos kirándulást tervezünk? Ha egy naposat, akkor csak a busz kiállását, és a költségeit kell fizetnünk.

Abban az esetben, ha több napra tervezzük a kirándulást, akkor a sofőr, vagy sofőrök szállásáról is nekünk kell gondoskodnunk. Ezt az autóbusz rendelésnél mindenképpen beszéljük meg, hogy milyen, és mennyi plusz költséggel jár. Plusz nekik is van napi bérük, ami szintén minket fog majd terhelni.