Minőségi riasztót minőségi raktározási rendszerekhez

Mivel riasztókkal és azok beszerelésével foglalkozom, nagyon sokféle helyen meg szoktam fordulni. Néha lakásokhoz meg házakhoz is hívnak, de szoktam menni boltokhoz, cégekhez, raktárakba is. Azt vettem észre, hogy sokan ilyenkor szeretnek beszélgetni. Amíg én a szereléssel vagyok elfoglalva, ők odaállnak mellém és mesélnek az éppen aktuális dolgaikról, néha a problémáikról is.

Én ezt már nem bánom, megszoktam, szinte úgy tekintek rá, mint ami a munkámmal jár. Talán azért, mert én felelek az otthonuk meg cégük biztonságáért, egyesek úgy gondolják, hogy más dolgok tekintetében is megbízhatnak benne, ami meg valahol hízelgő is. 

Na, meg ilyenkor egész jó sztorikat is hall az ember, meg hasznos tanácsokat, például a múltkor éppen egy autós cégnél voltam, és a tulaj egész jó tippeket adott, hogy milyen márkájú autót érdemes venni, melyiknek jó az ár meg érték aránya, a vevők melyik modellel szoktak elégedettek lenni.

A múlt héten meg egy raktárban voltam, ahol főleg autóalkatrészeket meg gumikat tároltak. A tulaj mondta, hogy egyszer megpróbáltak betörni nem is olyan rég, ezért akar új, biztosabb riasztó rendszert.

Miközben szereltem fel neki a cuccot, néztem a raktárát, hogy milyen rendezett, és milyen praktikusan vannak elosztva a különböző termékek. Jártam én már sokkal rosszabb helyeken is, ahol csak úgy egymásra volt dobálna minden, és ha a vevők látnák, hogy van elrakva az áru, biztos nem rendelnének attól a cégtől. De itt nagy rend volt, és amin különösen megakadt a szemem, azok a jó kis fém polcok voltak, amikre a gumik meg a többi alkatrész volt szépen felpakolva.

Nekem is van egy kis műhelyem, de mostanában elég elhanyagoltan néz ki. Elég szégyen, de lassan én is átcsúszom abba a típusba, akinek csak úgy egymásra vannak halmozva a dolgai. De nem tehetek róla, az az igazság, hogy már nincs nagyon helyem abban a kis szobában, és ha nincs hova pakolni, az ember hajlamos egymásra tornyozni a dolgait.

Mivel jól néztek ki azok a polcok, meg is kérdeztem az autós cég fejét, hogy honnan szerezték őket. Azt mondta, hogy egy magyar cég forgalmazza őket, ők is pár éve vették ezt a rendszert.

Először úgy gondoltam, hogy egy ilyen profi, raktározásra szakosodott cég nem fog ilyen kis műhelyekbe való árukat forgalmazni, de meglepetésemre mindenféle terméket forgalmaznak. Akár még könyvespolcnak való, kisebb rendszereket is.

Igazából minden a vevő igényeitől függ, mert akármilyen méretben lehet tőlük rendelni fém polcokat. Ha felveszi velük valaki a kapcsolatot, akkor felmérik, hogy az ő rendelkezésére álló helyre mi fér el, hogyan tudja optimálisan elhelyezni a polcokat. Ha a felmérés megtörtént, akkor megtervezik neki személyre szólóan a polcot, és ha a vevőnek is megfelel, akkor leszállítják, és akár össze is szerelik neki. A vevőnek semmivel sem kell vesződnie. 

Ráadásul még garanciát is kap rá, több éveset, így nem kell aggódni amiatt az embernek, hogy mi lesz, ha valami baj vagy gond lesz vele. De amúgy is az összes ilyen termékre gyártói garancia van. Mivel én biztonsági rendszerekkel foglalkozom, ezért nagyon tudom értékelni, ha egy cég valóban garantálni tudja, hogy a terméke tartós és jó minőségű.   

Amúgy ezek a polcok csavarmentes kivitelben készülnek, ami valamivel olcsóbb is még, mit a csavaros. Emellett ezeket gyorsan és egyszerűen lehet összeszerelni, és jó minőségű horganyzott acélból készültek. Valamint kb 3 centinként állíthatók ezek a polcok, így mindenféle méretű kacat ráfér, amit a műhelyemben tárolok. Ezek a típusú rendszerek nemcsak raktárakba, hanem otthonra, garázsokba, pincékbe is nagyon jók. Akár 100 kilót is elbírnak, de ha valakinek éppen irattároló állvány az, amire szüksége van, arra is tudja használni.

Mivel az autós vállalkozó is nagyon ajánlotta ezt a céget, én is megrendeltem tőlük egy polcrendszert. Tényleg kihozták pár nap múlva, és nagyon gyorsan össze lehetett szerelni. Kifejezetten elégedett voltam a cég sebességével és szolgáltatással, amit kínáltak. Egy nap alatt át is pakoltam rá mindent, és már sokkal rendezettebben néz ki a műhelyem. Mindennek megvan a maga helye, már nem néz ki úgy, mintha csak egymásra lenne dobálva minden.

Na ezért szeretem a szakmámat, mert sokféle emberrel találkozom, miközben biztonsági rendszereket szerelek be, és akárkinek lehet egy jó tippje, ami megkönnyíti az én életem is.