Különleges helyek, különleges vendéglátók

Szerző: | február 1, 2015

Már sok helyen kötöttem be biztonsági rendszert, és azért vannak könnyebb, és nehezebb esetek is. Persze, ez nem csak attól függ, hogy milyen nehéz mondjuk a vezetékelést kialakítani, hanem arról is, hogy ha valahol ott vagyunk, mondjuk egész nap, mennyire könnyű a tulajnak alkalmazkodnia ehhez, a felforduláshoz.

Sokszor vannak vicces helyzetek

Emlékszem, egyik alkalommal, pont egy éjszakai bárt kellett különböző biztonsági rendszerekkel, kamerákkal felszerelni! Hát sok helyre került kamera, ami azért elég vicces helyzeteket is eredményezhet! Majdhogynem, a mellékhelyiségbe is kértek kamerát, de arról azért sikerült lebeszélni a tulajt, hogy az annyira nem biztos, hogy szükséges! Azért ha belegondolunk, nem baj, ha a mellékhelyiségben történtek, mindenkinek, a maga titka marad!

A házigazda türelme

Elég sok esetben, előfordul, hogy egész nap ott vagyunk valahol, és szerelünk. Persze, ez azért elég sok munka, fúrni, bekötni, ablakokra, ajtókra felszerelni… és még sorolhatnám tovább, a lényeg, hogy sok esetben, nagyon kedvesek tudnak lenni a házigazdák. Volt olyan hely, ahol folyamatosan kávéval, teával láttak el minket, de még ebédet is kaptunk. Persze olt olyan is, ahol alig várták már, hogy elmenjünk!

Azért van, ahol egész különleges dolgokat is szoktunk kapni. Szeretem, ha cukrászathoz, vagy pékséghez hívnak minket, mert itt mindig valami finommal kínálnak meg. Persze félre ne értsétek, nem azért, mert kell, hanem mert pusztán kedvesek az emberek egymáshoz!

cafe-182855_1280

Egyszer egy kávékülönlegességeket készítő kávézóba kellett valamit ellenőriznünk, a központi riasztó rendszeren, és olyan isteni finom friss kávéillatok szálltak, hogy nem lehetett neki ellenállni. Még a kollegám is kapott egy különleges italt, pedig ő nem is szokott kávézni, de erre ő sem mondott nemet!

Szerelés közben, sokat beszélgettünk, mesélt, a baristák életéről, hogy merre járt a világban, és hogy miket próbált már ki. Számtalan versenyen vett már részt, és mindenhol jó benyomást keltett. Persze, ő sem rögtön ezt tanulta, hanem teljesen mást, csak közben kedvet kapott hozzá, hogy ő is megtanulja.

Valahol egy internetes portálom talált rá, a hirdetésre, hogy „barista tanfolyamok Budapesten”. Attól kezdve tudta, hogy ő biztosan el szeretne végezni egy ilyen tanfolyamot. Ez volt pár évvel ezelőtt, közben sikerült némi tőkére szert tennie, és megnyitnia a saját kis kávézóját, és megtalálta a számítását az életben.