Ha mindenkinek van, csak jó lehet

Múlt héten egy családi házban voltam riasztót szerelni. Egy kedves, fiatal házaspár és óvodás kisfiúk lakik a házban; szerelés közben nagyon jót beszélgettünk, a kisfiú pedig odajött hozzám „segíteni”.  Már a házba befelé menve feltűnt, hogy méretes napelemek borítják a tetőt. Na, nem mintha a napelem méretek ennyire a szakterületemhez tartoznának, de rácsodálkoztam erre a hatalmas környezetbarát megoldásra. Amikor szóba hoztam a párnak, nevetve beavattak, hogy a lány édesapjának ez volt a nászajándéka még évekkel ezelőtt. Valami igazán hasznosat akart adni nekik, így egy beruházást kaptak tőle, amivel havonta sok pénzt megspórolnak a villanyszámlán. Megdicsértem a leleményességét, nekem sosem jutott volna eszembe ilyesmi.

Másnap egy másik családi házhoz mentem, ahol szintén napelemek voltak a tetőn. Jót mosolyogtam rajta, hogy nocsak, miden napra jut napelem. Ebben az esetben a történet főszereplője a feleség volt, aki születésnapjára kapta figyelmes férjétől a napelemeket. Mondanom sem kell, ez a történet is meglepett, nem is tudtam, hogy ilyen divatos dolog napelemet ajándékozni. Esküvőre még csak-csak, na de születésnapra?

A hét végén is egy családi házhoz hívtak. Már meg sem lepődtem, hogy ennek a háznak a tetején is napelemek voltak. Itt a történet nem volt olyan szokatlan; a házaspár beruházott a napelemes rendszerre, hogy majd gyermekeik is élvezhessék ezt a környezetbarátbarát megoldást. Érdeklődtem, hogy milyen cégen keresztül intézték a napelemeket, mert be kell valljam, egyre inkább kacérkodtam a napelemek gondolatával. Egy honlapcímet kaptam válaszul, ahol minden fontos információt megtalálok és nagyon egyszerűen el is tudom indítani az igénylést.

Most ott tart a folyamat, hogy a helyszíni felmérést várom, az árajánlat kérésen már túl vagyok. Micsoda plusz előnyei vannak a munkámnak…