Az okos világ hátulütői

Te is tudod, hogy a mai világban már minden lehet okos, ha szeretnéd. Az okos tévéd szórakoztat, az okos hűtőd szól, ha elfogyóban van a tej, az okos riasztód pedig szól, ha épp távol vagy az otthonodtól, de ott valami gubanc van.  Mindehhez azonban szükség van egy kisebb, de mindezeknél sokkal okosabb dologra: a telefonodra.

Az okos riasztórendszerek nagyon szuperül hangzanak, de mit sem érnek, ha a telefonod nem működik jól. Az egyik kollégám és egyben barátom járt nagyon pórul, ezért gondoltam elmesélem a sztoriját és ajánlok egy jó szervizt, ahol a Samsung akkumulátor csere „pillanatok” alatt elkészül.

Szóval a kollégám megvette a legdrágább riasztórendszert, hogy bárhonnan értesüljön, ha gond van otthon, csak épp a telefonja nem működött jól. Fél óra alatt teljesen lemerült, ezért mindig magával kellett hordania a töltőjét. Azonban, ha átjött hozzánk (a szomszédban lakunk) szinte soha nem hozta a töltőt és nem is nagyon foglalkozott vele, hogy működjön a telefonja. Egészen addig, amíg a saját bőrén tanulta meg, hogy mennyire fontos a működőképes telefon. A történtek pontos megértéséhez még gyorsan hozzá tenném, hogy Gyuri egyedül él.

Egyik nap, amikor nálunk volt már órák óta, kirabolták a házát. A rabló nagyon gyors volt, csak az első szintről vitt el néhány értékes tárgyat, és amire a távfelügyelő csapat megérkezett, már csak hűlt helyét találták. Pedig, állítólag, pontosan öt perc alatt értek oda. De hát mi nem tudhatjuk, hiszen a Gyurit még órákig nem érték el telefonon. Már kezdtek aggódni és azon gondolkodtak, hogy a rendőrséget is bevonják, hiszen úgy tűnik, hogy eltűnt egy ember, amikor Gyuri kért tőlem egy töltőt és szembe találta magát a rengeteg nem fogadott hívással ás a riasztó értesítésével.

Szóval ezért kellett neki egy új akkumulátor. Segítettem keresni neki egy megbízható szervizt, ahol nem után gyártott aksikat raknak a telefonokba, hanem gyári készítésűeket. Egyeztettem egy időpontot, ami mindkettőnknek megfelelt és a szervizben is fogadni tudtak, aztán bementünk Gyuri lusta kis Samsungjával. A szervizesek nagyon jó fejek voltak és adtak néhány tippet, hogy hogyan kell tölteni és mennyi időt, valamint még mikre kell figyelni, hogy az aksi ne menjen olyan hamar tönkre. Persze, amennyit Gyuri játszik, amikor egyedül van otthon, túl sok jót hiába várunk el tőle.

Szóval, ha okos riasztót szeretnél használni, akkor legyél biztos benne, hogy mindig elérhető vagy telefonon. Ehhez pedig, ha arra van szükséged, hogy szervizeztesd a telefonodat, akkor bátran fordulj ehhez a szervizhez, Nem csak akkor, ha Samsungod van. iPhone, Huawei, Sony, Lg és más, kínai telefonok szervizelésével is foglalkoznak. És nem csak az akkumulátor kicseréléshez értenek, de a képernyővel és bármilyen más belső alkatrésszel is könnyen elbánnak. (Kétszer jártam ott, és mindkétszer találkoztam elégedett kuncsaftokkal). Szóval én biztos őket fogom majd keresni, ha kell.