A tolvaj a családi fészekben

Hihetetlen, hogy milyen szörnyűségek történnek meg emberekkel, de azt komolyan nem gondoltam volna, hogy a legjobb barátnőm is részese lesz egy ilyennek. Mindig is szerencsésnek tartottam, ha pasizásról volt szó, mindig jól választott, és értelmes emberekkel hozta össze a sors. Egyszer mégis rosszul választott, és ez bizony hosszú időre megpecsételte az életét. Történt ugyanis, hogy miután elkezdett járni egy fiúval, egy bizonyos idő után eltűnt néhány ékszer az édesanyja ékszeres dobozából. Először teljesen másra gondolt a család, de amikor másodszorra is előfordult, akkor már erős volt a gyanú, hogy ez a bizonyos fiú lop. A barátnőm szenvedett, mert nem hitte el, majd hamarosan összetört. Nem volt közvetlen bizonyíték, de egy idő után világossá vált, hogy fekete ügyletei vannak a srácnak, ezért a család elment egy magánnyomozó irodába, hogy – először is – érdeklődjön a magánnyomozó díjakról, másrészt pedig, hogy ennek fényében felbéreljenek egy detektívet.

A magánnyomozó a rendelkezésükre állt, és kész volt felgöngyölíteni a srác múltját. Addig is óvatosságra intette a családot, és javasolta, hogy szereljenek be egy riasztórendszert, mert az megvédheti őket egy esetleges betöréstől, hiszen ki tudja, hogy milyen hálózatnak lehet a része, illetve, hogy kikkel ügyletel. Közben a barátnőm megpróbálta fenntartani a kapcsolat látszatát, hiszen ahhoz, hogy bizonyítékokat tudjanak gyűjteni, jobb volt szemmel tartani, mint szabadjára engedni. Ekkor már tényleg nagyon sajnáltam őt, naponta beszéltünk, sokat sírt, én pedig próbáltam tartani benne a lelket. Mindeközben a magándetektív minden erejével figyelte a fiú mozgását, követte, és sorra derültek ki a hazugságok. Nem csak egyetlen lopásról volt szó, mert mint kiderült a múltjában több bűncselekményt is elkövetett, ami szinte pofonként érte a barátnőmet, aki a megpróbáltatásoktól egyre jobban fogyott.

magánnyomozó díjakNéhány hét után a magánnyomozó behívta a családot egy konzultációra, amely során a tudomásukra hozott több, kompromittáló bizonyítékot is, amelyek kapcsán azt javasolta, hogy tegyenek feljelentést, és ezek fényében bízzák a többit a hatóságokra. Természetesen a barátnőm azonnal szakított a sráccal, amitől utóbbi ledöbbent, mert nem értett semmit, viszont a barátnőm válláról egy óriási kő esett le. Utána még nagyon hosszú időbe telt, mire újra meg tudott bízni az emberekben, és egyáltalán közel engedett magához egy új ismertségből származó embert.

Több fotó és hangfelvétel is készült, melyeken a srác ismert bűnözőkkel üzletel, illetve többször is megfordult az egyik zálogházban, ahol – mint bebizonyosodott – eladta a barátnőm édesanyjának ékszereit. Sajnos azokat már sose látták viszont, mégis a mai napig emlegetik, mert nem is pénzügyi-, hanem inkább eszmei, személyes értéke volt azoknak.
Azóta természetesen a barátnőm már megtalálta az igazit, sőt már el is jegyezték, de a mai napig könnybe lábad a szeme, ha ezt a sztorit emlegetjük. A magánnyomozónak pedig nagyon hálás a család, az ő segítsége nélkül lehet, hogy még több lány szenvedett volna a fiú miatt, de jelenleg megérdemelt büntetését tölti.  A riasztó pedig azóta is üzemel, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor szemeli ki valaki az ember otthonát, legalább egy kicsit megnyugtató a tudat, hogy az jelez, ha illetéktelenül behatol valaki. Aki a riasztót beszerelte, az is elmondta, hogy igenis visszatartó ereje van egy ilyen rendszernek. Ha pedig valaki gyanússá válna, akkor van egy remek magánnyomozó, aki kideríti a tényeket, és nem hagyja cserben a megbízóit.