A motoros nadrág dicsérete

A párom testvére nemrég egy egészen félelmetes baleset részese volt. Éppen munkába tartott a motorjából, amikor egy autó a semmiből kihajtott elé. Sajnos nagyon szerencsétlen helyzet volt, nem lehetett elkerülni az ütközést, és isten igazából senki sem hibázott, nem úgy, mint ennél az esetnél:

https://www.youtube.com/watch?v=f2UN1gx9lg0

A baleset egy olyan kereszteződésben történt, ahol sem az autósok, se a motorosok nem igazán látják az érkezőket. Egy motor ráadásul, a szezon elején komoly meglepetést tud okozni azokank az autósoknak, akik nem számítanak a kétkerekűek felbukkanására.

Már meséltem róla, hogy a párom családja nagy motoros. Szerencsére a rutin most is győzedelmeskedett, Gábornak sikerült fékeznie, így nem teljes sebességgel ütkzött. A két jármű csúnyán megsérült, de szerencsére mindenki kisebb-nagyobb karcolásokkal és kék zöld foltokkal megúszta a kalandot.

Ezért kell a motoros nadrág!

Szerencsére Gábor semmilyen komoly sérülést nem szenvedett, pedig az ütközés után jó pár métert csúszott még a felborul motorral a betenon. Egy kicsit meghúzta a vállát és a térdét is megütötte. De horzsolásból egyetlen aprócska sem keletkezett.

Sosem voltam nagy híve a motorozásnak és egy kicsit fellengzősnek tartottam, hogy Gábor mindig olyan precízen vásárol felszerelést magának, mintha a a versenypályára készülne. Hát, most egy kicsit elszégyelltem magam. Egy ilyen banális, de elkerülhetetlen balesetnél a precízen kiválasztott felszerelést ennyire sokat segített!

A legjobban az a motoros nadrág érte meg az árát, amit Gábor a baleset idején viselt. Titokban bevallom, hogy nagyon tetszett mindig is. Egy olyan nadrágról van szó, amelyen mi, kívülállók észre se vennénk, hogy motoros felszerelés.

Kívülről teljesen úgy néz ki, mint egy átlagos farmer nadrág, de belül kemény és ellenálló protektorok vannak. Az anyaga teljesen kopásálló. Nár a baleset nyomai látszanak rajta, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy darabokra szakadt.

Milyen a jó felszerelés?

A baleset után, amikor az első izgalmakat kipihentük, alaposan kikérdeztem Gábort arról, hogy milyen lehet az ideális felszerelés. Ő elmondta, hogy mindig egy olyan márka darabjait választja, amit kifejezetten magyar motorosoknak fejlesztettek ki.

Egy olyan csapat hozta létre, akiknek sokáig motoros boltjuk volt, külföldről hozták az árut. Azt vették viszont észre, hogy a vásárlóik sokszor más megoldásokat keresnek, mint amilyeneket a külföldi gyártók előnyben részesítenek. Például, ha ők tépőzáras nyakú kabátot gyártanak, a magyarok patentosat szeretnének…

Összegyűjtötték a tapasztalatokat és újratervezték a már bevált technikai megoldásokat. Arra is odafigyelnek, hogy a nagyon vékony, magas, vagy éppen túlsúlyos emberek is találjanak megfelelő méretű darabokat maguknak. Ez nagyon fontos, mert a felszerelés csak akkor véd megfelelően, ha tökéletesen illeszkedik a tulajdonosára. Minden nőnek veszélyes lenne, fa férfiakra szabott, széles vállú, de szűk melű, hosszú ujjú kabátban kellene motoroznia.

A cég arra is figyel, hogy árban is versenyképes legyen. Ha valaki náluk vásárol mondjuk motoros dzsekit vagy motoros nadrágot, abban mindig minősített protektorok vannak, így azokra már nem kell külön költeni. Persze aki szeretne, az idővel komolyabb darabokra is beruházhat. Ezek az eszközök szabványosak és cserélhetők.

Mivel nagy ritkán én is motorra ülök, arra gondoltam, hogy beruházok pár alapvető darabra, így sokkal biztonságosabb minden. Szerencsére a motoros dolgok, legyenek akár cordurából, akár bőrből, sok évig tartósak. Remélem, hogy ezentúl azért elkerülik a családot a balesetek.

Szerencsére Gábor hamar túltette magát a történteken. A rutinjának köszönhetően a motorban sem esett nagyobb kár. Ugyan a javítás árát megkérték, Gábor már újra nyeregben van. És én nagyon örülök neki!